חלק א':
תשובות:
תכנון מחקר
בעיה - כיצד משפיעה הוספת שמרים לאדמה להתכלות של קליפת תפוז?
השערה - בקערה עם השמרים זמן ההתכלות יקח חצי מהזמן שבקערה השניה.
תכנון שיטת המחקר - ניסוי
כלים וחומרים - 2 קערות עמוקות
אדמה מקומפוסטר
2 קליפות תפוז מאותו התפוז
שמרים
מהלך הניסוי -
1. לקחת 2 קערות ולמלא אותן עד הסוף באדמה
2. באחת מהקערות לשים שמרים
3. לקלף תפוז ולחצות את קליפתו ל2 חצאים למדוד את גודלם.
4. חצי קליפה אחת לשים בקערה עם שמרים וחצי אחד לשים בקערה בלי שמרים.
5. לבדוק את גודל קליפת התפוז פעם בשבוע.
על הניסוי נחזור פעמיים כדי לוודא שהתוצאות אכן נכונות.
דרך מדידת התוצאות -
1. תיעוד ע"י צילום
2. כתיבת השינויים בכל אחת מהקערות
3. בדיקת גודלה של כל קליפת תפוז.(נשווה למידות שהיו לפני תחילת הניסוי)
4. בדיקת צבעו של הקליפה
5. האם הקליפה מתפוררת והופכת למספר חלקים?
1. איזה סוגי אדמה עדיפים למיחזור?
2. כמה זמן לוקח לקליפות תפוז להתכלות לגמרי?
3. האם ישנם סוגים שונים של שמרים?
4. האם ישנם סוגים שונים של תפוזים ואיך זה משפיע על ההתכלות?
2. כמה זמן לוקח לקליפות תפוז להתכלות לגמרי?
3. האם ישנם סוגים שונים של שמרים?
4. האם ישנם סוגים שונים של תפוזים ואיך זה משפיע על ההתכלות?
5. מהם שמרים? כיצד הם מתרבים? מה מקורם? מהם החומרים שהשמרים צריכים כדי להתקיים?
6. האם שמרים משפיעים בהתכלות של חומרים אחרים?
7. האם צריך תנאים מסויימים להתכלות?(תנאי מזג אוויר מסויימים וכו'..)
8. איזה כמות שמרים צריך להוסיף לקליפת התפוז בכדי שזה ישפיע?
9. האם הוספת שמרים משפיעה גם על הצמחייה הקרובה?
6. האם שמרים משפיעים בהתכלות של חומרים אחרים?
7. האם צריך תנאים מסויימים להתכלות?(תנאי מזג אוויר מסויימים וכו'..)
8. איזה כמות שמרים צריך להוסיף לקליפת התפוז בכדי שזה ישפיע?
9. האם הוספת שמרים משפיעה גם על הצמחייה הקרובה?
10. כיצד מגדלים תפוזים?
11. מהם מרכיביו של קליפת התפוז?
12. כמה זמן לוקח לחומרים שונים להתכלות?
11. מהם מרכיביו של קליפת התפוז?
12. כמה זמן לוקח לחומרים שונים להתכלות?
תשובות:
2. לקליפת תפוז לוקח להתכלות בערך חודש (לקוח מתוך טבלה, שירי מזון, חומרים אורגניים)
http://www.arad.muni.il/354.html
3.כיום מוּכרים כיום 39 סוגים שונים של שמרים, ובתוכם מאות מינים שונים. רוב תאי השמרים משתייכים למערכת הפטריות Ascomycota אך חלקם למערכת הפטריות Basidiomycota
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D#.D7.94.D7.99.D7
.A1.D7.98.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.94
4.יש שישה זני תפוזים שונים- תפוז מתוק, תפוז טבורי, תפוז ונסיה, תפוז דם, תפוז חושחש ותפוז סיני.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96
5. שמרים הם פטריות חד-תאיות פקולטטיביות, כלומר פטריות שביכולתן לבצע נשימה אווירנית ואל-אווירנית, השמרים מתרבים על ידי הנצה, ביקוע ,או ברבייה מינית, מקורם בטבע.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D#.D7.94.D7.99.D7.A1.D7.98.D7.95.D7.A8.D7.99.D7.94
7.להתכלות אידיאלית צריך לחות, חמצן ושמש (טמפ' גבוהה), מה שבנוסף גורם לבלייה של חומרים שונים.
10.גידול תפוזים דורש אקלים חמים, ולכן האקלים הים-תיכוני מתאים לכך מאוד. לאומת זאת הקרה עשויה לפגוע בתפוזים
11. החלק הפנימי הלבן של קליפת התפוז (אלבדו) עשיר בסיבים תזונתיים, ובנוסף הוא משביע בדומה לפירות הדר אחרים.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%A5_%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%
96%D7%99%D7%9D
חלק ב':
תכנון מחקר
בעיה - כיצד משפיעה הוספת שמרים לאדמה להתכלות של קליפת תפוז?
השערה - בקערה עם השמרים זמן ההתכלות יקח חצי מהזמן שבקערה השניה.
תכנון שיטת המחקר - ניסוי
כלים וחומרים - 2 קערות עמוקות
אדמה מקומפוסטר
2 קליפות תפוז מאותו התפוז
שמרים
מהלך הניסוי -
1. לקחת 2 קערות ולמלא אותן עד הסוף באדמה
2. באחת מהקערות לשים שמרים
3. לקלף תפוז ולחצות את קליפתו ל2 חצאים למדוד את גודלם.
4. חצי קליפה אחת לשים בקערה עם שמרים וחצי אחד לשים בקערה בלי שמרים.
5. לבדוק את גודל קליפת התפוז פעם בשבוע.
על הניסוי נחזור פעמיים כדי לוודא שהתוצאות אכן נכונות.
דרך מדידת התוצאות -
1. תיעוד ע"י צילום
2. כתיבת השינויים בכל אחת מהקערות
3. בדיקת גודלה של כל קליפת תפוז.(נשווה למידות שהיו לפני תחילת הניסוי)
4. בדיקת צבעו של הקליפה
5. האם הקליפה מתפוררת והופכת למספר חלקים?
בגדול חומר הרקע ותכנון המחקר בסדר-
השבמחקלגבי חומר הרקע:חסר קצת מידע בעיקר שלא התייחסתם לחומרים שלהם זקוק השמרים כדי להתקיים, כדאי להוסיף שאלות בענין וכמו כן עוד לגבי התכלות חומרים שונים- כמה זמן ולמה מתפרקים..
אתן יכולות להתחיל במחקר... ויחד עם זאת להוסיף את המידע החסר.. בהצלחה!! :)
קבוצה יקרה , העבודה טובה מאוד וגם אסטתית ביותר. השתדלו לחלק את הדיבור באופן יותר שווה וכשאתם מדברות אנא בואו יותר בבטיחון על מנת שיראו שהשקעתם. הייתן טובות וכל הכבוד!!!
השבמחקרוני, רונה, גוני ואריאל שלום! :)
השבמחקהעבודה שלכן יפה וטובה מאד. כותרת העבודה שלכן יצירתית מאד וכמו כן נושא העבודה. נושא העבודה מאד ברור ומאד מעניין, והבלוג אסטטי ומעוצב נהדר.
יחד עם זאת, ישנם כמה דברים שכדאי לכן לשפר: השתדלו לארגן את הקישורים של הביבליוגרפיה בצורה יותר ברורה לעין (הדגישו בצבע אחר, למשל), והוסיפו עוד תמונות ואמצעי המחשה שקשורים לנושא.
בהצלחה בהמשך! כל הכבוד :)
הבלוג היה אסטטי והנושא היה ברור ומעניין. ניסוח השאלות המשניות חזר על עצמו ולכן כדי לשפר זאת ולהדגיש את הביבליוגרפיה כדי שיהיה יותר ברור. רצוי להוסיף ג'אג'טים כדי להמחיש את הנעשה ולשפר את הבלוג. כל הכבוד!!
השבמחקהבלוג שלכן מאד אסטטי ויפה,באמת משהו מיוחד,נוח וקל לקריאה-העיצוב אכן עונה על הדרישות האלה.
השבמחקאהבנו את תוכן העבודה שלכן-אבל חלק משאלות המשנה יכולות להיות מנוסחות אחרת.
למשל,שאלה אחת שלכן אומרת:במה שונה קליפת התפוז מקליפות אחרות? אנחנו היינו ממליצים לכן לכתוב:מהם מרכיביו של קליפת התפוז?
התשובות לשאלות המשנה שלכן אכן עונות על השאלות,אבל חבל שיאן מידע נוסף שמתאים לנושא.
אם אתן מעוניינות לקבל השראה,תיכנסו לבלוג שלנו ותראו איך אנחנו עבדנו.
הכותרת של הבלוג הייתה טובה , אהבנו את דרך שהצגתם את הבלוג.
השבמחקשאלת החקר שלכם הייתה מעניינת וטובה .